Čuječnost

Se še znamo ustaviti in uživati v trenutkih?

Čuječnost bi lahko opisali kot prisotnost v trenutkih vašega življenja. Biti povsem prisoten/-na v trenutku. Gre za to, da zaznavate, kako se ta hip, to sekundo počutite, kaj razmišljate, česa si želite, in to brez nalepkl »dobro / slabo«, brez presojanja, brez kritike. Je način, da na vaše platno življenja vnesete bolj intenzivne barve, in se naučite poglobiti komunikacijo s svojim telesom, notranjim svetom in okoljem. ČUJEČNOST = biti pozorna/-en na to, kaj se dogaja v nas in okolici:

Opaziti zvok dežja in kapljic, ki počasi polzijo po oknih,

oblake na nebu,

melodijo škržatov,

občudovati rože na vrtu,

nasmeh oseb, ki so nam drage,

zvok vlaka v daljavi,

zaznati zvok avtomobilov,

žvrgolenje ptice na bližnji veji,

zaznati srbenje nosu,

stiskanje čeljusti,

senzacije v našem hrbtu,

zvoke, ki jih oddaja računalnik, ali pa

okus koščka čokolade, ki se nam počasi topi na jeziku.

Raziskave pozitivne psihologije kažejo, da ima tako čuječnost kot joga številne koristi. Ko je tako neko ameriško podjetje za 49.000 zaposlenih uvedlo čuječnost in jogo, so znanstveniki z Univerze Duke ugotovili, da so se skupni stroški zaradi bolezni zaposlenih znižali za 7% in so zaposleni pridobili ne le sprostitev, pač pa več kot 65 minut produktivnega delovnega časa. Le 15 minut treninga čuječnosti ali meditacije dnevno pa glede na raziskave INSEAD Business School vodi do boljših poslovnih odločitev.

Koristi čuječnosti:
  • manj stresa
  • globlji spanec
  • več energije
  • večja kreativnost
  • boljša sposobnost koncentracije
  • izboljšana kvaliteta odnosov
  • bolj uravnotežen krvni pritisk
  • večje sočutje

Čuječnost in meditacije so del holističnega psihološkega svetovanja Živim polno!, kjer izvajamo individualno na rešitev usmerjeno in partnersko psihološko svetovanje. Podporo pri uresničevanju vaših srčnih želja in projektov (coaching).

TU SMO. Ko si želite spremembe, hitrih premikov.

Kaj je to na rešitev usmerjeno psihološko svetovanje?

Preprost in znanstveno dokazan pristop k doseganju ciljev ter iskanju rešitev kompleksnih situacij, ki izhaja iz družinske sistemske terapije. Osnovan je bil v 70. letih prejšnjega stoletja in izhaja iz predpostavke, da so vsi viri že v klientu/-ki in iz nabora tehnik, ki so glede na raziskave različnih terapevtskih in svetovalnih pristopov privedle do najhitrejših premikov.

Rezervirajte si termin na ursa@zivimpolno.com

Veseli me, če boste z nami na tem potovanju in vam želim prelep vikend!

Se želite prepričati, ali je svetovanje primerno za vas?

Prijavite se na BREZPLAČEN 30-minutni razgovor v živo ali prek Skypea.